Klantenservice
0
Sluiten
    FO Nutrition - Woensdag 24 Juli 2024

    Eiwitrijke havermout muffins – Gezond en heerlijk met Griekse yoghurt en fruit spread

    Probeer deze eiwitrijke muffins met havermeel en Griekse yoghurt. Gemakkelijk te maken en perfect voor een gezonde snack. Top af met onze light fruit spread voor extra smaak!

    Ingrediënten voor eiwitrijke muffins:

    • 2 kopjes havermeel
    • 1 schep eiwitpoeder 'Whey delicious' (kies uit chocolade, appeltaart, of salted caramel)
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1 kopje Griekse yoghurt
    • 2 eieren
    • 1/2 kopje honing
    • 1/2 kopje melk
    • Optioneel: light fruit spread (aardbei, abrikoos, bosvruchten, framboos, sinaasappel)

    Bereidingswijze:

    Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een muffinvorm met papieren vormpjes of vet deze in met wat boter of olie. Begin met het mengen van de droge ingrediënten: voeg het havermeel, de Whey delicious eiwitpoeder in jouw favoriete smaak (chocolade, appeltaart of salted caramel), en het bakpoeder samen in een grote kom.

    In een aparte kom, klop je de eieren los en meng je deze met de Griekse yoghurt, honing, en melk. Giet vervolgens het natte mengsel bij het droge mengsel en roer totdat alles goed gemengd is. Vul de muffinvormpjes tot ongeveer 3/4 vol met het beslag.

    Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze goudbruin zijn en een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer je deze in het midden steekt. Laat de muffins afkoelen op een rooster.

    Voor een extra smaakvol resultaat, top de muffins af met een laagje light fruit spread in de smaak van jouw keuze, zoals aardbei, abrikoos, bosvruchten, framboos of sinaasappel.

    Voordelen van gezonde muffins

    Deze eiwitrijke muffins zijn een perfecte snack voor tussendoor of als onderdeel van je ontbijt. Ze zitten boordevol eiwitten, dankzij de combinatie van Griekse yoghurt en Whey delicious eiwitpoeder, wat helpt bij spierherstel en zorgt voor een langdurig verzadigd gevoel. De havermeel is rijk aan vezels, wat goed is voor de spijsvertering en je energieniveau stabiel houdt. Bovendien is het gebruik van honing en melk in plaats van geraffineerde suikers en boter een gezondere optie.

    Wat maakt deze muffins zo lekker?

    Deze muffins zijn heerlijk smeuïg door de Griekse yoghurt en hebben een subtiele zoetheid dankzij de honing. Het gebruik van Whey delicious eiwitpoeder voegt niet alleen extra eiwitten toe, maar ook een rijke smaak van chocolade, appeltaart, of salted caramel, afhankelijk van je keuze. De mogelijkheid om de muffins af te toppen met een light fruit spread voegt een verfrissende fruitige toets toe die perfect past bij de zachte textuur van de muffins. Hierdoor zijn deze muffins niet alleen voedzaam, maar ook een ware traktatie.

     

    The latest ins and outs and more

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »