De term "gluten" verwijst naar een groep eiwitten die vooral voorkomen in granen, brood, muesli, crackers en pasta. Maar ook gebak, snacks en sauzen kunnen gluten bevatten. De darmen raken beschadigd als je gluten eet als je glutenintolerantie hebt, ook w Toon meer
De term "gluten" verwijst naar een groep eiwitten die vooral voorkomen in granen, brood, muesli, crackers en pasta. Maar ook gebak, snacks en sauzen kunnen gluten bevatten. De darmen raken beschadigd als je gluten eet als je glutenintolerantie hebt, ook wel coeliakie genoemd. Naast andere symptomen kan dit leiden tot buikpijn. Daarom kun je bij een glutenintolerantie gluten het beste zoveel mogelijk vermijden. Bekijk op onze site het volledige assortiment glutenvrije producten zoals de Vegan Protein.
Wanneer je een glutenvrij dieet volgt, is het belangrijk om de voedingswaarde labels van producten zorgvuldig te lezen zodat je er zeker van kunt zijn dat het product geen gluten bevat. Volgens de wetgeving moeten alle ingrediënten op het label worden aangegeven en als een product gluten bevat, wordt dit vaak dikgedrukt of cursief op het label weergegeven. Een glutenvrij dieet betekent gelukkig niet dat alle granen vermeden moeten worden. Bij FO Nutrition hebben we een assortiment dat aansluit op jouw dieetvoorkeur. Probeer bijvoorbeeld de PowerBar Deluxe Protein of de ISOV.